קיבלתם ממקום העבודה רכב צמוד?
למעביד אין אפשרות לחייב באופן אישי כל עובד ולפי מרחק הנסיעות שהעובד נוסע, אז בתלוש השכר שלכם תחוייבו בשווי רכב שהוא 2.48% לחודש מערך הרכב.
ומכיוון שזוהי הכנסת עבודה אז יירד לכם -יותר מס הכנסה – יותר ביטוח לאומי – ויותר מס בריאות !!
לא תמיד שווה לקחת רכב צמוד ממעביד ולשלם על שווי רכב צמוד . מתי לא שווה ?
- כאשר רוב הנסיעות ברכב הצמוד שייכות לעסק – אין כדאיות !! למשל עובד קיבל מכונית מסחרית ועובד אחר, קיבל מכונית פרטית – שניהם יחוייבו באותו סכום של שווי רכב .
- כל שנה שווי הרכב הצמוד עולה בהתאם למדד ,אבל ערך הרכב שלכם יורד !!
- שווי הרכב הצמוד לא מבחין, אם קיבלתם רכב חדש או רכב משומש (למשל קיבלתם רכב משומש מעובד אחר)
- כידוע, המעביד עשה ליסינג מול חברת הליסינג וחייב אתכם בשווי לפי מחיר מחירון הרכב , אבל ידעתם שאותם חברות הליסינג רוכשות את הרכב בהרבה פחות ממחיר מחירון הרכב ?
- הבחנתם אי פעם כי אתם משלמים שווי רכב יותר מהוצאות הרכב בפועל ?
רוצים טיפ ? ? ?
- תבקשו כבר בחוזה העבודה, לגלם את שווי הרכב הצמוד .
- לפעמים עדיף שהמעביד ישתתף בהוצאות אחזקת הרכב הפרטי שלכם מאשר שתחוייבו על שווי רכב צמוד
- יש לכם אפשרות לקבל רכב היברידי, וזאת כדי לעודד שימוש ברכב זה.קיבלתם רכב היברידי – שווי השימוש ירד ב 560 ש"ח כל חודש. (מנגד המעביד משלם פחות מס וביטוח לאומי ובנוסף מס הכנסה מעניק פחת של 25 אחוז על רכישת הרכב)
- ככל שערך הרכב יותר גבוה שווה לכם לקחת רכב ע"ח החברה ,השווי מחושב על רכב שמחיר המחירון שלו הוא עד 506,580 ש"ח (נכון לשנת המס 2015).מה קורה שהרכב שלכם שווה יותר? אז תשלמו שווי רכב לפי ערך רכב של עד 506,580 ש"ח מאשר הערך האמיתי של הרכב שברשותכם שהוא יקר יותר.
והכי הכי חשוב – סעו בדרכים ישרות !!! איריס מטרי – יועצת מס וחשבונאית 052-6603589